domingo, 14 de junio de 2009

Per les sigles dels segles. Així siga.


Fa poc vaig llegir al blog de Vicent Baydal un recull d´acrònims de partits nascuts a València (de Sant Rafael del Riu a Pilar de la Horadada) i he decidit animar-me a completar-lo, sense vocació tampoc d´arribar a una totalitat que, per la complexitat inherent al tema, podria resultar inabastable.
Donaré un aspecte més particular encara a la classificació de formacions incloent només les que utilitzen la lletra V al seu acrònim, així tindrà un toc un poc més particularista.
De totes maneres, això no vol dir que el llistat destaque per la seua estructura coherent, puix apareixeran organitzacions (no només partits polítics) inclús antagòniques respecte als seus objectius.
Així que, encara que els derivats del gentilici valencià apareixen sovint, trobarem moltes associacions que s´allunyen d´ell i s´acosten a altres nuclis d´identitat nacional (Espanya i Catalunya, fonamentalment) amb els que volen completar un programa polític, que des del punt de vista de la Ciència Política més bàsica, poc té a vore amb el nacionalisme valencià i els seus trets privatius (paraula importantíssima quan de nacionalismes s´està parlant i que no fruïx de massa èxit per estes terres).
Ànim per a llegir esta sopa de lletres sense acabar exclamant un “están locos estos valencianos”:

ACPV, ACV, AEPV, ANV, ARV, AVR, BNV, CAV, CDV, CEV, CJNV, CV, DRV, ENV, ERPV, EUPV, EV, EV-IPV, EV-EEPV, EVPV, GAV, IPCV, IPV, IRV, JUV-JNV, JV, MCPV, MDPV, OIV, ONV, PCPV, PCV, PDLPV, PJV, PNPV, PRCV, PRV, PSPV, PSPV-PSOE, PSUPV, PSV, PVE, PVN, RV, RVGL, RV-PVE, UDPV, UEPV, UNV, UPCV, UPV, URV, UV, UVR, UxV, V-2000, VM...

3 comentarios:

  1. El P.O.P está por encima de patrias, estratos y siglas (aunque los puntos entre las letras hagan pensar en una contradicción) por su rebeldía, interclasismo y transversalidad.
    Al final habrá que montar una agencia de publicidad, jajaja!

    ResponderEliminar